Agenda

IOVIVAT speelt Over Klaar Uit

In het Pinksterweekend op 27, 28 en 29 mei en in het weekend daarna op 2,3 en 4 juni speelt Rederijkerskamer IOVIVAT uit Garnwerd de voorstelling “Over Klaar Uit” in het kerkje van Oostum.

De voorstellingen beginnen alle avonden om 18.00 en tijdens elke avond worden er drie stukken gespeeld over loslaten. Tussen de stukken door zijn er twee wat langere pauzes waarin het publiek een hoofd – en nagerecht krijgt voorgeschoteld.

Een razendspannende ‘whodunnit’ zonder dader. Twee mensen. Echte liefde bestaat, de tijd heelt alle wonden, gedeelde smart is halve smart. Dit internationaal bekroonde stuk neemt je mee in een situatie waarin clichés geen opgeld meer doen. Alle informatie over speeldata, reserveren en kaartverkoop is te vinden op de website www.iovivat.info

De eerste korte voorstelling is, in nauwe samenwerking met de spelers, vormgegeven door Hesther le Grand. Of het een doorvertelverhaal is, een theatraal sprookje of toch een hoorspel blijft de vraag. Zeker is dat de 6 (of toch 8?) spelers het meestal samen vertellen, dat het gaat over loslaten en dat wat ze doen geïnspireerd is op een tekst van Hans Christian Andersen.
Het tweede stuk is gebaseerd op Avondrood van Het Werktheater en stevig bewerkt door regisseur Gerro Dijk: Ze komen en ze gaan. Ze gaan en ze komen. Jong, oud, man, vrouw. Wanneer? Soms onverwacht, soms niet te missen. En soms…soms is het bij te sturen. Avondrood, nog lang niet dood.” Tenslotte heeft regisseur Niels Smit Duyzentkunst het derde stuk van de avond, “Gif” van Lot Vekemans, geregisseerd:

Houd mij op de hoogte van alle activiteiten